09 Kasım 2015

Android Marshmallow Güncellemesi:Ben ne zaman alıyorum?

Google Nexus için Android Marshmallow güncellemesi

Google, Android 6.0 Marshmallow güncellemesini Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7 (2013), Nexus 9 ve Nexus Player cihazlarına dağıtacağını duyurdu. Güncellemenin dağıtımına başlanacak tarih ise 5 Ekim. Nexus 4, Nexus 7 (2012) ve Nexus 10 ise henüz güncellemenin geliş tarihi ya da gelip gelmeyeceği belli değil. Google’ın yeni tanıttığı  Nexus 5X ve Nexus 6P cihazları ise Marshmallow güncellemesi yüklü olarak gelecek cihazlar.

HTC için Android Marshmallow güncellemesi

HTC resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada hangi cihazların güncellemeyi alacaklarını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre HTC One M9 ve HTC One M8 güncellemeyi alacak cihazlar. Güncellemenin bu cihazlara verilmeye başlanacağı tarihse net olarak açıklanmasa da 2015 yılının sonuna doğru olacağı düşünülüyor.

Samsung için Android Marshmallow güncelemesi

Samsung henüz güncelleme tarihleri için resmi bir açıklamada bulunmadı. Bu temkinli yaklaşımda elbette yeni çıkardığı cihazlar ve Apple ile olan rekabetin getirdiği ortam oldukça etkin. Note 5 ve Galaxy S6 Edge+ ile aileyi genişleten Samsung’un güncelleme vereceği cihazlarda ise şunlar: Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, Galaxy Note 4, Galaxy Note Edge, Galaxy Note 5, Galaxy S6 Edge+, Galaxy S6 Duos, Galaxy Note 4 Duos, Galaxy Alpha, Galaxy Tab A.

LG için Android Marshmallow güncellemesi

LG de henüz resmi bir açıklama yapmayan firmalar arasında. LG G4 modelinin güncellemeyi alacağı daha önceden yapılan açıklamalardan biliniyor. Fakat LG G3 kullanıcıları bu konuda biraz tedirginler zira daha önce LG’nin Yunanistan Facebook hesabından G3 için Android 5.1 planı olmadığı duyurulmuştu. Marka, LG G3 modelini belki de doğrudan Android Marshmallow güncellemesine de geçirmeyi planlıyor olabilir, bunu önümüzdeki günler gösterecek.

Sony Android Marshmallow güncellemesi

Xperia Z4, Xperia Z3, Xperia Z3+ ve Xperia Z4 tablet, Android Marshmallow güncellemesini alacak Sony cihazlar. Android M önizlemesinin Xperia cihazların bazılarında çoktan çıktığı düşünülürse Sony güncellemeyi dağıtmak konusunda çok geç kalmayacak hatta Samsung’un önüne geçecektir.

Huawei için Android Marshmallow güncellemesi

Huawei için Android Marshmallow güncellemesi biraz sinir bozucu olabilir çünkü öncelikle yeni telefonlarına Android Lollipop vermeliler. Marka henüz en son Android güncellemesini yeni cihazlarına dağıtmadı ve bu Android 6.0 öncesinden aşmaları gereken bir durum. Şirketten yapılan açıklamada P8 modelinin Android M güncellemesini alacak ilk cihaz olacağı belirtilirken bunun için bir tarih verilmedi. Markanın tutumu yüzünden kullanıcıları bu yıl bitmeden güncellemeyi almayı çok da beklememeliler.

Kaynak:www.androidpit.com.tr